Linnéa Ecorcheville ny VD för Movestic efter Lars Nordstrand

Från sak till liv. Den 1 april nästa år blir Linnéa Ecorcheville ny VD för Movestic Livförsäkrings AB, där hon efterträder Lars Nordstrand som går i pension senare under året. 

Linnéa Ecorcheville är i dag VD för Moderna Försäkringar. Hon har arbetat inom Tryg-koncernen i åtta år i olika befattningar. 

– Det gläder mig att Linnéa Ecorcheville har tackat ja till uppgiften att ta över ledarskapet i Movestic. Lars Nordstrand startade Movestic år 2000 och har med sin starka profil och tydliga ledning utvecklat Movestic till ett av de ledande fondförsäkringsbolagen på marknaden. Linnéa Ecorcheville svarar i alla avseenden upp mot den profil som krävs för att leda och utveckla ett bolag som präglas av entreprenörskap, innovation och en stark företagskultur, säger John Deane, koncernchef i Movestics börsnoterade ägarbolag Chesnara Plc, i ett pressmeddelande. 

Linnéa Ecorcheville är 38 år och har tidigare bland annat arbetat som jurist för Invik, Gernandt & Danielsson och Linklaters. Hon har en juristexamen från Lunds Universitet.

Sedan april förra året är hon även styrelseledamot i Movestic Livförsäkring AB.

– Jag ser fram emot att få vara med och vidareutveckla Movestics unika position och erbjudande på marknaden. Jag har som styrelsemedlem i Movestic fått lära känna verksamheten inifrån och har bland annat fått en stor respekt för den kompetens och det engagemang som finns hos personalen. Jag är övertygad om att min erfarenhet av att ha drivit ett företag med liknande storlek och marknadsposition ger mig goda förutsättningar att tillsammans med alla medarbetare bygga ett ännu starkare Movestic, säger Linnéa Ecorcheville i sin presskommentar. 

Trygs koncernchef Morten Hübbe uttalar sig så här i ett pressmeddelande:

– Linnéa har spelat en central roll och gjort ett stort avtryck under sin tid på Moderna. Hon har genomfört ett viktigt förändringsarbete som gör att Moderna idag har en stark försäljning i eget varumärke och är kända för sin innovationskraft, sina många spännande nischprodukter och för ett unikt digitalt erbjudande på den svenska marknaden,.

– Det är naturligtvis tråkigt för Tryg och Moderna att Linnéa har valt att gå vidare till nya utmaningar. Men jag är samtidigt stolt över att vi har duktiga medarbetare som är eftertraktade i andra bolag.

Rekryteringen av en ny VD för Moderna kommer att inledas inom kort.

Lars Nordstrand kommer att fungera som rådgivare till Movestic fram till den 31 juli då han går i pension.

13 oktober, 2016