Pressuppgifter: Söderberg köper Humle Kapitalförvaltning

Nättidningen realtid.se uppger att Söderberg & Partners planerar att förvärva Humle Kapitalförvaltning. Affären är enligt Realtid tänkt att offentliggöras inom kort.

Humle Kapitalförvaltgning förvaltar i dag 14 miljarder kronor och har cirka 2 000 kunder. Styrelseordförande är tidigare moderatledaren Ulf Adelsohn. En annan styrelseledamot är Erik Saers, som tidigare har suttit i bland annat Finansinspektionen. Företaget bildades 2006 men ursprungligen startade bolaget 1997 och hette då Myrberg & Partner. Bland företagets kunder finns privatpersoner, företag, institutioner och kyrkliga församlingar.

Söderberg & Partners startades 2004 med visionen om att utveckla och förnya bank- och försäkringsbranschen. Företaget är i dag Sveriges ledande fristående rådgivare och förmedlare av försäkringar och andra typer av finansiella produkter.

11 november, 2016
Gunnar Loxdal
0706946048