FinTech Hub startar i Stockholm i januari – vill locka Insurtech-företag

I januari är det premiär för Stockholm FinTech Hub – en oberoende, icke-vinstdrivande innovationshub. Bakom initiativet står Matthew Argent, partner BLC Advisors, KPMG, NFT Ventures samt Invest Stockholm. Planen är att locka FinTech-företag, bland annat inom Insurtech. 

FinTech – nystartade företag som rör sig i korsningen mellan teknik och finans – är en av Sveriges bästa grenar just nu. Bland de framgångsexempel som brukar lyftas fram märks Klarna, iZettle och Swish. 

De senaste åren har Sverige fått 18 procent av alla investeringar i FinTech-bolag i Europa. 

Avsikten med Stockholm FinTech Hub är att utveckla och ge rätt förutsättningar för FinTech-företag.

”Ekosystemet av FinTech-start-ups och tillväxtföretag i Sverige är ett av världens bästa. Men för att upprätthålla denna höga standard behövs utvecklingen av ett stödjande ekosystem. Vi har några väldigt bra horisontella generella tech-”co-working”-spaces, med mera men vi är nu i det skedet att vi behöver ”vertikala”, specialiserade miljöer så att FinTech-grundare och entreprenörer kan tackla och hantera de förutsättningar som är specifika för just FinTech-sektorn”, säger Matthew Argent, partner BLC Advisors och medgrundare till Stockholm FinTech Hub, i ett pressmeddelande.

”Stockholm Fintech Hub kommer att bli en inkubator som möjliggör strategiska och viktiga kopplingar mellan start-ups, myndigheter och etablerade finansiella institutioner. Det kommer bli en plats där FinTech-företag kan få stöd genom hela processen, samt även få access till 42 andra FinTech-hubbar över hela världen via samarbetsavtal.” fortsätter Matthew Argent.

29 november, 2016