Silver till Insurello! Försäkringsstartup på andra plats i innovationstävling

Insurello fick andra pris i Stockholms stads innovationstävling som avgjordes den 6 december. Insurello är en digital lösning för att hjälpa kunder att få ut det mesta av sin försäkringsersättning.

Stockholms Innovationsstipendium delas ut inom sex kategorier: Besöksnäring, Kulturella & kreativa näringar, Life Science, Miljöteknik, Tech och Vardagsprodukter. Stipendiaterna får dela på 630 000 kronor.

Ett av de företag som nominerats i kategorin Tech är försäkringsstartupen Insurello, som drivs av VD Marcus Janback och vice VD Nima Boustanian.

Nu vann inte Insurello, men företaget kom i alla fall på andra plats i sin kategori. Hedrande nog med tanke på att det var 103 bidrag inom Tech.  

Så här kommenterar Insurello utmärkelsen på sin hemsida: 

”Det är otroligt kul att bli uppmärksammad för det värde vi skapar för skadedrabbade personer som inte har energin att driva sitt ärende och sätta sig in i en försäkringsprocess utan bara vill ha en enkel lösning. Vi ser fram emot att synas mer framöver :)”

Insurello grundades i augusti i år. Affärsidén är att hjälpa försäkringstagare att få ut ersättning från försäkringsbolag när det gäller personskador. Det kostar inget att påbörja ett skadeärende. Däremot tar Insurello ut en avgift motsvarande 25 procent av försäkringsersättningen om ärendet leder till att bolaget betalar ut skadeersättning.

Här hittar du mer information om Insurello!

14 december, 2016