OK sålde diesel med vatten – nu krävs LF Sak på miljonbelopp

År 2011 tankades 26 hyrbilar med vattenblandad diesel på OK i Jokkmokk. Hyrbilsföretaget kräver nu Länsförsäkringar på 2,2 miljoner kronor för rättskyddet.

I augusti 2011 läckte det in vatten i dieseltankarna vid OK i Jokkmokk.

Några av de bilar som tankades med den vattenhaltiga dieseln var 26 hyrbilar, hyrda av Jokkmokks kommun från turistföretaget Samelandsresor AB.

Det blev problem med bilarnas motorer. Samelandsresor krävde 4,4 miljoner kronor i ersättning av OK. Men tingsrätten menade att Samelandsresor inte kunnat visa att skadorna uppstått som en direkt följd av tankningen på OK. Samelandsresor blev därför tvungna att betala rättegångskostnaderna på 1,2 miljoner kronor.

Nu har Samelandsresor AB gått till domstol för att få ut den rättskyddsersättning man anser sig ha rätt till från Länsförsäkringar Sak AB.

Av stämningsansökan – som kom in till Stockholms tingsrätt den 20 december – framgår att Samelandsresor AB menar att det borde gälla ett rättsskydd per fordon. Totalt skulle det då handla om 2,2 miljoner kronor.

Länsförsäkringar Sak däremot har enligt stämningsansökan nekat att betala ut rättsskydd under de försäkringar som Samelandsresor tecknat via en branschorganisation.

10 januari, 2017