AMF tecknade nytt femårigt avtal med Itello

Itello meddelade i dag att man tecknat ett nytt femårigt avtal med AMF om fortsatt strategiskt samarbete. Avtalet gäller bland annat effektivisering av administrationen genom fortsatt automatisering, digitalisering och förenklad regelefterlevnad.

AMF och Itello har haft ett strategiskt samarbete sedan 2010 kring moderniseringen av AMFs verksamhetsstöd för administration av försäkringsavtal för runt 4 miljoner kunder.

– Det är med stor glädje och respekt som vi förnyar vårt partnerskap med AMF ytterligare fem år. De senaste åren har AMF och Itello genomfört flera innovativa och kostnadseffektiviserande projekt. Utmaningar har skapat ett samarbete som bygger på ömsesidigt förtroende, både för vår tekniska plattform och för våra olika samverkansformat. Vi fortsätter att utveckla långsiktigt hållbara och förvaltningsbara lösningar för att öka automatiseringen och utveckla stöd för den digitaliseringsresa som AMF har påbörjat, säger Per Agélii, VD för Itello, i ett pressmeddelande. 

Itello passar på att berätta att man 2012 genomförde ett projekt tillsammans med AMF för att effektivisera samtliga pensionsutbetalningar genom samlade utbetalningsavtal. Arbetet bidrog till att snittavgiften inom det aktuella avtalsområdet kunde sänkas från 260 till 130 kronor.

19 januari, 2017