Se upp LF! Gjensidige tar nu över lantbruksförsäkringarna från Sveland

Länsförsäkringar får se upp! Nu utmanar Gjensidige på allvar på lantbruksmarknaden, sedan man slutit ett avtal om att ta över lantbruksdjursförsäkringarna från Sveland.

Gjensidige Försäkring tar från den 1 mars 2017 över förnyelserätten för Sveland Djurförsäkringars lantbruksdjursförsäkringar.

Enligt avtalet ska Sveland Djurförsäkringar även fortsättningsvis erbjuda specialistkompetens avseende djurförsäkringarna inklusive kundservice och skadereglering.

– Genom samarbetsavtalet med Gjensidige kan vi erbjuda våra kunder ett samlat försäkringsskydd för deras försäkringar. Gjensidiges storlek gör det också möjligt att erbjuda ett ännu bättre försäkringsskydd för de som behöver. Gjensidige har även ett stort kundengagemang och värderingar som motsvarar våra och vi är därför väldigt glada att få arbeta tillsammans med dem, säger Anette Henriksson, VD på Sveland Djurförsäkringar, i ett pressmeddelande.

Gjensidige har de senaste åren etablerat sig i Sverige på allvar.

– Samarbetet med Sveland Djurförsäkringar är viktigt för oss eftersom det kompletterar vårt utbud. Vår ambition är att växa på den svenska marknaden och möjligheten att på detta sätt etablera våra lantbruksdjursförsäkringar i Sverige är vi mycket glada över. Sveland har arbetat med djurförsäkringar sedan tidigt 1900-tal och har den specialistkunskap inom djurförsäkringar som krävs, säger Eva Wallentinsson, lantbrukschef Sverige på Gjensidige Försäkringar, i samma pressmeddelande.

23 januari, 2017