Movestic i nytt avtal med Itello – digitaliserar spar- och trygghetsprodukter

Itello meddelar att man tecknat ett nytt flerårigt samarbetsavtal med Movestic. Avtalet gäller automatisering och digitalisering av sparprodukter och trygghetsförsäkringar.

Samarbete mellan Itello och Movestic inleddes 2008. Movestic implementerade då Itellos affärssystem Inca för hantering av tjänste- och avtalspensioner.

Avsikten nu är att föra in fler av Movestics verksamhetsområden på Inca-plattformen för att ytterligare automatisera och digitalisera Movestics affärsprocesser.

– Movestic ser fram emot ett utökat samarbete med Itello. Vi var ett av de första bolagen att välja Inca och det är glädjande att se Inca och Itellos utveckling de senaste åren. Med Itello som partner och Inca som plattform har vi en stabil teknisk grund att stå på som ger oss möjlighet att fortsätta utveckla vår affär, säger Lars Nordstrand, VD på Movestic, i ett pressmeddelande.

– Både Movestic och Itello har haft en intressant utveckling under de senaste åren. Movestic är en av utmanarna till de etablerade aktörerna och vi är mycket glada över att få ett fortsatt och fördjupat förtroende att vara en strategisk partner till Movestic. Samarbetet kring att utveckla Movestics tjänster för sparande och riskförsäkringar stärker båda bolagen, säger Per Agélii, VD på Itello.

27 januari, 2017