Ebba Lindsö slutar som ordförande i Allra efter bara ett halvår

Ebba Lindsö har efter knappt ett halvår som ordförande meddelat att hon inte ställer upp för omval som ordförande i Allra Sverige AB.

Enligt pressinformation från Allra ska Ebba Lindsö efter ordinarie stämma – som är planerad till den 28 mars 2017 – gå in som rådgivare åt företagsledningen för att fortsätta utveckla bolaget till att bli ett föredöme i branschen.

Så här säger Ebba Lindsö i en presskommentar i dag: 

– I september förra året gick jag in som ordförande i Allra då jag såg ett bolag med stark framåtanda, drivna entreprenörer och en stor potential. Under min tid som ordförande har vi arbetat hårt för att få till en bolagsstyrningsprocess av högsta kvalitet. I samband med årsstämman lämnar jag uppdraget som styrelseordförande och fortsätter då som rådgivare åt företagsledningen, för att skapa ett bolag som har ett hållbarhetsarbete som är ett föredöme i branschen.

Alexander Ernstberger, huvudägare i Allra, lämnar följande kommentar i Allras pressmeddelande:

– Ebba Lindsö har tillfört ett viktigt engagemang och stor erfarenhet till Allras styrelse. Jag är glad att Ebba vill fortsätta hjälpa till med Allras utveckling om än i en annan roll och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med henne. Valberedningen kommer nu att påbörja arbetet med att hitta en ny ordförande.

Allra har under de senaste veckorna uppmärksammats bland annat för att företagets fonder har haft dålig avkastning och dyra avgifter jämfört med fonder med liknande inriktning. 

9 februari, 2017