Cerberus blir iZave – namnet ska återspegla ny inriktning

Rådgivningsföretaget Cerberus byter nu namn till iZave. Bolaget köptes upp under förra året av danska NewCap, och är på väg att byta till en ny affärsmodell. 

De senaste åren har bolaget gått från att uteslutande förmedla andra företags produkter, till att utveckla och förmedla primärt en egen depå och fonder samt förvaltningstjänster som förvaltas av bolaget.

– Vi har genomfört så stora verksamhetsförändringar under de senaste åren att vi är ett nytt företag. Därför byter vi nu till ett namn och en profil som framhäver bolagets nya inriktning och erbjudande på ett bättre sätt, säger iZave:s vd Alexander Strömstedt i bolagets pressinformation.

iZave tillhandahåller i dag tjänster inom investeringsrådgivning, försäkringsförmedling och diskretionär portföljförvaltning till 15 000 kunder.

Ägarbolaget NewCap är noterat på Nasdaq OMX Copenhagen. Företaget bedriver verksamhet inom aktiv kapital- och fondförvaltning, förvaltning av fondförsäkringar och pensionskapital samt försäkringsförmedling. 

IZave AB – tidigare Cerberus – hade under 2015 en omsättning på 166 (124) miljoner kronor och gav ett överskott efter skatt på 11 (15) miljoner kronor. Bolaget har drygt 100 anställda. 

13 mars, 2017