Avanza utmanar på bolån genom samarbete med Stabelo

Avanza kommer nu att utmana de traditionella bankerna på bolånemarknaden genom ett samarbete med Stabelo 2 AB. 

Enligt pressinformationen från Avanza har man under en tid fört diskussioner med Stabelo 2 AB. Avsikten är att kunna distribuera bolån till en bredare kundgrupp, utan påverkan på Avanzas balansräkning.

Avanzas är indirekt delägare i Stabelo 2 AB, genom moderbolaget Stabelo AB där Avanza äger knappt 20 procent.

”Vi har som ambition att ständigt utmana finansmarknaden till spararnas och våra kunders fördel, genom att verka för ett billigare, bättre och enklare erbjudande. Vi är fortfarande i inledningsfasen av samarbetet med Stabelo och kan ännu inte säga när vi kan ha ett färdigt erbjudande”, säger Johan Prom, VD för Avanza, i en presskommentar.

Verksamheten i Stabelo-gruppen tycks vara helt nystartad. Det finns i dag ingen hemsida som presenterar företaget. Enligt information på Linkedin-sidan för Hampus Brodén, VD för Stabelo 2 AB, är han grundare och anslöt till verksamheten mars 2017, det vill säga precis. Tidigare har Hampus Brodén bland annat varit Head of Group Financial Management på SEB och arbetat med analys vid Öhman Fondkommission. Wilhelm Moberg, VD för moderbolaget  Stabelo AB, har tidigare varit verksam vid Brummer & Partners. Styrelseordförande är finansmannen Michael Ingelög, tidigare bland annat Nordenchef vid Credit Suisse och chef för Deutsche Banks Global Market Division i Norden. Wilhelm Moberg och Michael Ingelög står också som grundare, och aktiva i Stabelo-koncernen sedan 2016. 

15 mars, 2017