Söderberg går in som delägare i Floreijn i Nederländerna

Söderberg & Partners har ingått ett partnerskap med nederländska rådgivningsföretaget Floreijn. 

Genom partnerskapet kommer bland annat Söderberg & Partners att äga en minoritetsandel i Floreijn. Det är första gången Söderberg & Partners expanderar utanför Norden. 

Målet är att tillsammans växa inom robot- och investeringsrådgivning i Holland. Söderberg & Partners skriver i ett pressmeddelande att man är en av de första aktörerna i Sverige att bygga robotrådgivningstjänster, med utgångspunkten att främst använda robotrådgivning i en hybridmodell med understöd av de traditionella rådgivarna.

Söderberg & Partners VD Gustaf Rentzhog säger så här i en presskommentar i dag: 

– Floreijn har på relativt kort tid etablerat sig som en stark utmanare i den holländska finansbranschen med fokus på investeringsrådgivning, exempelvis vid övergång från förmånsbaserad pension till premiebaserad pension. Vi tror att deras position på marknaden tillsammans med våra fintech-lösningar kommer att skapa förutsättningar för oss att förmedla väl underbyggda råd till ännu fler holländska sparare.

Floreijn grundades 2007 av tre entreprenörer och finns i Rotterdam och Gouda. Bolaget växer snabbt och har vunnit stora kunder som exempelvis Unit4, TNS och Toyota Material Handling. Floreijn kommer inledningsvis att fortsätta bedriva verksamheten under eget varumärke.

21 mars, 2017