Allra låg i startgroparna för att starta en egen bank

Allra hade tidigare långtgående planer på att starta en egen bank. Det meddelar tidningen Finansliv, som tidigare i år gjorde en intervju om bankplanerna. 

Finansliv gjorde en intervju med ledningen för Allra i februari, kort tid efter det att de första anklagelserna och styrelseavhoppen var ett faktum. 

Då var man fortfarande mitt uppe i planeringen för bankstarten. 

En ansökan om att registrera ett kreditmarknadsbolag påbörjades i juni 2016 förra året, och planen var att det i sin förlängning skulle innebära att man även ansökte om bankoktroj.

Det uttalade målet var att bli ”den engagerade banken” för ”vanligt folk” utan mycket kapital men i behov av personlig service.

– Vi vill bli den engagerade banken och återuppliva den gamla Sparbankstanken, sade Alexander Ernstberger i intervjun i februari med Finansliv.

Bankplanerna tycks för närvarande vara lagda på is. 

Så här säger Alexander Ernstberger nu i ett mejl till Finansliv, som svar på frågan om vad som nu ska hända med ansökan om kreditmarknadsbolaget:

– Vi har inte tagit ställning till det. 

• Under onsdagen kom besked även från Stockholms tingsrätt att man inte ser någon anledning att hörsamma Allras krav på omedelbart stopp för Pensionsmyndighetens beslut att sälja andelarna i Allra-fonderna. 

22 mars, 2017