Över 500 nya aktieägare i Pensiono – två nya medarbetare anställs

Efer en dryg vecka har Pensiono nu kommit upp i över 500 nya ägare i sin crowdfunding-kampanj på Pepins. 

– Det är otroligt kul! För Pepins del är det också här en av de bästa starterna de har haft, säger Nicklas Hellberg som är en av grundarna av Pensiono och blivande VD för Svenska Fribrevsbolaget.

I skrivande stund har 513 investerare tackat ja till att lägga in minst 2 500 kronor i Pensionos nyemission, som är tänkt att finansiera satsningen på Svenska Fribrevsbolaget. 

– Så här långt är vi verkligen nöjda. För en vecka sedan hade jag inte vågat tro att utfallet skulle bli så här bra. Vi kan också se av aktiviteten på vår hemsida att kampanjen på Pepins hjälper till att sprida budskapet om att vi finns. Men vi ska upp lite till innan vi är helt nöjda med hela kampanjen – några hundra investerare till vill vi få in!

För dagen finns ingen offentlig information om hur mycket kapital som de blivande aktieägarna har tecknat sig för. Den officiella information som finns är att 13,2 miljoner kronor av kapitalet är förtecknat av ett mindre antal ägare, bland annat Spiltan Invest som är ny som ägare i Pensiono.

Pensiono har också rekryterat två nya medarbetare som ett led i sin satsning på Svenska Fribrevsbolaget. Robert Reinart rekryteras från Skandia och Adrienne Wikström rekryteras från Nordnet. Robert Reinart kommer att hålla i bolagets externa samarbeten med bland annat förmedlarmarknaden och nischbanker. Adrienne Vikström blir ansvarig för att bygga upp processer i verksamheten.

22 mars, 2017