FM Global startar filial i Stockholm för sitt Luxemburgbolag

FM Global har etablerat ytterligare en filial i Stockholm. Sedan tidigare finns en filial på plats för koncernens dotterbolag i Storbritannien. Nu startas en helt ny filial – denna gång för FM Globals dotterbolag i Luxemburg. 

FM Global är inte riktigt som andra barn i hagen. 

Till skillnad från många andra stora industriförsäkringsbolag är FM Global – eller Factory Mutual Insurance Company som är det formella namnet – ett ömsesidigt drivet försäkringsbolag. Och till skillnad från många andra försäkringsbolag är man mycket selektiv med sitt riskurval och har ett stort fokus på riskhantering och rådgivning.

Bolaget grundades 1835 i Rhode Island, USA, av entreprenörer inom textilindustrin med intresse för skadeförebyggande arbete. 

I dag har FM Global 5 300 anställda i 70 länder och servar kunder i närmare 150 länder. De årliga premieintäkterna uppgår till cirka 5,4 miljarder USD (2015). 

Sedan 2004 finns en filial i Stockholm för FM Globals brittiska dotterbolag; FM Insurance Company Limited Filial UK. År 2013 utsågs FM Global till årets skadeförsäkringsbolag vid Insurance Awards. 

Och sedan den 15 mars finns ytterligare en filial i Stockholm för FM Global – denna gång för koncernens dotterbolag i Luxemburg: FM Insurance Europe S.A. filial Luxembourg. 

En inte alltför djärv spekulation är att den nya filialetableringen har koppling till Brexit – Storbritanniens beslut att lämna EU – och de konsekvenser detta kan få i förlängningen för brittiska bolags möjligheter att verka i hela Europa.  

VD för båda filialerna är Sofia Teljevik

24 mars, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048