Darag tar över Ikano Försäkring AB

Run off-specialisten Darag tar nu över Ikano Försäkring AB, meddelar Ikano. 

I april förra året berättade Ikano att både Ikano Föräkring och Ikano Livförsäkring stod på säljlistan.

Nu, knappt ett år senare, har man hittat köpare till båda bolagen. Euro Accident förvärvar Ikano Livförsäkring AB, och tyska Darag tar över sakbolaget Ikano Försäkring AB. 

Darag Deutsche Versicherings- und Rückversicherings AG är ett bolag med specialinriktning på hantering av run off-bolag. Bolaget grundades 1949 och har sina rötter inom exportförsäkring i forna DDR. 

Båda affärerna förutsätter myndigheters godkännande. 

Ikano uppger att AXA, i samband med affärerna, blir Ikano Banks nya försäkringsgivare för Låneskydd- och Betalskyddsförsäkring.

– Vi upphör med nyteckning av våra direktförsäkringar till exempel barnförsäkring, olycksfall- och livförsäkring men vi kommer fortsätta att ta hand om våra kunders skadeärenden tillsvidare, säger Victoria Thore, VD Ikano Försäkring AB och Ikano Livförsäkring AB i en presskommentar.

Som ett led av försäljningen kommer samtliga arbetstillfällen att försvinna på Ikano Försäkring. Medarbetarna kommer att få stöd enligt gällande kollektivavtal och Ikanos värderingar att agera på schyssta villkor, skriver Ikano.

29 mars, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048