Go West! Folksam köper fastighet för 330 Mkr i Göteborg

För första gången satsar Folksam på en fastighetsinvestering i Göteborg! Folksam Sak förvärvar kontorsfastigheten Stampen 6:17 för 330 miljoner kronor. 

Den centralt belägna fastigheten är på 7 500 kvadratmeter och har flera kontors- och butikshyresgäster. Säljare är Elof Hansson Fastigheter AB, som just nu genomför en omfattande uppgradering inför Folksams tillträde i maj. 

– Det här är en attraktiv fastighet i ett område under stark utveckling. Den kommer att ge god riskjusterad avkastning och kunna hållas uthyrd oavsett konjunkturläge. Det är bra att vi i Folksamgruppen nu etablerar oss i Göteborg, vars fastighetsmarknad historiskt uppvisat mycket stark totalavkastning. Investeringen passar väl in i vårt engagemang för att värna en långsiktigt trygg avkastning till kunderna, säger Lars Johnsson, chef för Folksamgruppens fastighetsverksamhet, i en presskommentar.

Folksamgruppen äger idag fastigheter för närmare 26 miljarder kronor och har som ett uttalat mål att kraftigt öka fastighetstillgångarna under de närmaste åren.

30 mars, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048