Folksam höjer återbäringen till 6% – om du har tjänstepension

Folksam Liv höjer återbäringsräntan från fem till sex procent. Höjningen gäller från den 1 april, och gäller bara traditionell livförsäkring på tjänstepensionsområdet. Återbäringsräntan för övrig livförsäkring ligger kvar på fem procent.  

Ändringen är i linje med Folksams konsolideringspolicy. Den kollektiva konsolideringsgraden inom tjänstepensionsverksamheten uppgick per den 28 februari till 122 procent. Kollektiv konsolidering visar relationen mellan värdet på tillgångarna och kundernas samlade försäkringskapital. 

– Vi arbetar för en jämn och trygg återbäringsränta över tid. Den mycket goda avkastningen under 2016 och början av 2017, tillsammans med vår finansiella styrka, gör att vi nu känner oss trygga med att höja återbäringsräntan inom tjänstepensionsverksamheten. Det är naturligtvis glädjande att detta engagemang fortsätter att komma våra kunder till del i form av högre återbäringsränta och bättre pensioner, säger Karin af Klercker, chef för Produktutveckling i Folksam Liv, i en presskommentar.

Återbäringsräntan visar återbäringen före skatt och avgifter.

Folksam Liv separerade förra året tillgångsportföljen i två delar, tjänstepensionsverksamhet respektive övrig livförsäkringsverksamhet. Anledningen var att man ville förbereda sig för ny reglering inom tjänstepensionsområdet.

 

3 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048