Nu lämnar Ebba Lindsö Sjätte AP-fondens styrelse

Ebba Lindsö lämnar nu styrelsen för Sjätte AP-fonden där hon i dag är ordförande. Hon har meddelat Finansdepartementet att hon inte står till förfogande för omval i samband med regeringens årliga översyn av AP-fondernas styrelser senare i vår.

Ebba Lindsö har utsatts för stark kritik i samband med sitt engagemang som ordförande för Allra.

Detta nämns dock inget om i presskommentaren från Sjätte AP-fonden.  

– Jag är stolt över det framgångsrika förändringsarbete som styrelsen för Sjätte AP-fonden tillsammans med organisationen har uträttat under mina sex år som ordförande. Fonden är idag en välrenommerad och professionell aktör inom tillgångsslaget. Vi möts med respekt, inte minst av internationella aktörer. Den nya investeringsinriktningen från 2011, som nu är fullt implementerad, och inte minst vårt väl genomarbetade hållbarhetsarbete, har mottagits positivt. Med nuvarande ledning, stärkta processer och en väl genomförd strategi står fonden nu mycket stark, säger Ebba Lindsö i en presskommentar.

Även styrelseledamoten Henrik Dagel i Sjätte AP-fonden har meddelat regeringen att han inte står till förfogande för omval. 

Enligt Dagens Industri i dag kommer Ebba Lindsö att avgå från samtliga styrelseuppdrag senare under året. Hon kommer däremot att fortsätta att delta i Di:s skuggdirektion.

4 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048