Danska Alm. Brand tar över rörelsen i taxiförsäkringsbolag

Alm. Brand meddelade i dag på morgonen att man är på väg att överta rörelsen i landets största renodlade taxiförsäkringsbolag, Trafik G/S. Affären väntas få klartecken vid bolagsstämman i Trafik G/S den 26 april. 

Alm. Brand vill växa inom transportområdet. Under hösten lanserade kan nya produkter för lastbils- och transportområdet.  

Övertagandet av Trafik G/S kan ses som ett led i den strategin. 

– Vi är glada för att Trafik G/S har valt ut oss för att ta över verksamheten. Vi ser att företaget har mycket nöjda kunder, vilket är viktigt för oss, och vi tror att vi kan göra dem ännu mer nöjda, säger Peter Flemmer, direktör för företag och lantbruk i Alm. Brand, i en presskommentar. 

Totalt handlar det om 3 000 fordon, inräknat även försäkringar för privata fordon och specialfordon för bland annat transporter av äldre och handikappade.

En bakgrund till att Trafik G/S har letat efter en partner som kan överta bolagets verksamhet, är de nya Solvens 2-reglerna som gör det svårare att driva mindre försäkringsverksamheter, med tanke på ökade krav på solvens och rapporter. 

11 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048