Idéer för Livet får Svenska försäkringsföreningens årliga pris

Stiftelsen Idéer för livet – som är knuten till Skandia – har av Svenska Försäkringsföreningens styrelse utsetts till mottagare av SFF Årliga pris för 2016.

Idéer för livet arbetar, enligt sin beskrivning på hemsidan, för att förebygga utanförskap och ohälsa hos barn och unga. Genom forskning, metodutveckling och stöd till lokala ideella projekt, kan Idéer för livet verka som katalysator till en positiv samhällsförändring.

Så här motiverar styrelsen sitt beslut: 

”Stiftelsen Idéer för livet har genom ett långsiktigt arbete under mer än 30 år bidragit till ett tryggare och mer socialt hållbart samhälle genom att satsa på förebyggande insatser. Det gör stiftelsen genom att bidra till forskning, utveckling och lokala ideella projekt för barn och unga.

Utgångspunkten i stiftelsens arbete är försäkringslogikens insikt om att det är både mänskligt och ekonomiskt lönsamt att förutse risker och förebygga problem istället för att (re)agera först när de uppstått. Stiftelsens arbete bidrar till utveckling i de offentliga försäkringssystemen och att fler förebyggande insatser görs i syftet att minska risken för framtida problem. Stiftelsens arbete gör att de är mycket värdiga pristagare till SFF Årliga pris.”

Priset utdelas efter Svenska Försäkringsföreningens årsmöte den 26 april.

Svenska Försäkringsföreningen har sedan 1965 årligen delat ut ett pris till den person eller organisation som under ett eller flera år utmärkt sig i försäkringsbranschen. Från och med 2016 har priset bytt namn från ”Årets pris i svensk försäkring” till ”SFF Årliga pris”.

Syftet är att få möjlighet att belysa den person eller organisation som genom sitt engagemang bidrar till en sund och ändamålsenlig utveckling av branschen på ett nytänkande sätt.

20 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048