GWS vill slå sig in på försäkringsområdet

Säkerhetsföretaget GWS Production AB meddelade under onsdagen att man framöver avser att satsa på försäkringsteknologi. 

GWS erbjuder en mobilbaserad, personlig säkerhetstjänst, Safeture, för att skydda resenärer genom att i realtid spåra och ge information om katastrofer och andra hot som påverkar människor på resa.

Nu har bolaget beslutat att lägga komplettera sin säkerhetssatsning med en satsning på försäkringsteknologi.

Andreas Rodman, VD på GWS, kommenterar i ett pressmeddelande möjligheterna inom InsurTech så här:

– Vi tror att framför allt hela olycks- och sjukförsäkringsbranschen där reseförsäkringar ingår som en del snart kommer att omvandlas från en modell där kunder köper otydliga försäkringar med dolda begränsningar, till en mer dynamisk à la carte-modell där basförsäkringar köps med flexibla tilläggstjänster som erbjuds beroende på de situationer kunden befinner sig i och kundens beteende. Jämför till exempel med flygbranschen där man ser detta skifte tydligt.

– För att möjliggöra detta paradigmskifte behöver försäkringsbolagen innehåll och teknik för att engagera användare, anpassa tjänster och tillhandahålla situationsbaserad information och försäljningskanaler för att kunna erbjuda dessa nya tjänster. Det är GWS’ roll när branschen går från att sälja ett finansiellt instrument till att erbjuda ”peace of mind”-service.Vi tillför ett serviceperspektiv och djup kunskap om hur man använder situationsbaserat innehåll och analyserar data. Marknadens behov är till stor del i linje med vad vi kan erbjuda och vi har därför tagit beslut om att lägga en del av vår framtida satsning här.

GWS söker just nu nytt kapital för att kunna genomföra försäkringssatsningen.

Dessutom har bolaget beslutat att prioritera affärsresesegmentet när det gäller satsningen på resesäkerhet. 

Under år 2015 hade GWS en försäljning på 6,2 miljoner kronor och uppvisade en förlust på –17,4 miljoner kronor. År 2014 uppgick försäljningen till 2,1 miljoner kronor och förlusten låg på –10,1 miljoner kronor. Företaget hade 14 anställda under år 2015. 

26 april, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048