Fjällförsäkrade på väg till Trygg-Hansa

Försäkrade på väg mot Trygg-Hansa. (Foto: Ove Matsson, Skistar)

Skistars försäkringsbolag Fjällförsäkringar AB har tagit ytterligare ett steg mot sin avveckling. Nu har bolaget tillsammans med Trygg-Hansa ansökt om Finansinspektionens tillstånd att verkställa det avtal som tecknades i mars, om beståndsöverlåtelse av samtliga kvarvarande försäkringar till Trygg-Hansa.

De försäkrade som har något mot detta kan invända mot överlåtelsen fram till den 14 juni.

Fjällförsäkringar AB startade 2008. Under 2015 hade man intäkter på 33,6 (30,1) miljoner kronor och ett resultat efter skatt på 7,1 (13,1) miljoner kronor. Placeringstillgångarna uppgick till 26,9 (26,9) miljoner kronor. Fjällförsäkringar AB tecknar sedan hösten 2015 inte längre några nya försäkringar.

– Vi beslutade att avveckla bolaget på grund av det nya regelverket med Solvens 2 som både kräver mer kapital och mer av rapporter. När det blev dyrare och krångligare bestämde vi oss för att fokusera på att driva skidanläggningar – inte på att vara försäkringsbolag, sade Magnus Sjöholm, ekonomi- och finansdirektör i Skistar-koncernen och VD för Fjällförsäkringar AB, i samband med att överlåtelsen beslutades.

8 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048