Pensiono fick 1 168 investerare till Svenska Fribrevsbolaget

Pensionos investeringsrunda för att finansiera starten av Svenska Fribrevsbolaget har nu stängt. Totalt har man fått in 1 168 investeringar via crowdfundingplattformen Pepins.

Redan i slutet av april hade Pensiono uppnått sina mål – att få in minst 800 investeringar och ett kapital på minst 39 miljoner kronor. Av summan på 39 miljoner kronor hade 13,2 miljoner kronor tecknats i förväg av institutionella investerare. 

Trots att målen redan var uppnådda valde Pensiono att fortsätta i ytterligare två veckor – bland annat eftersom man kunde notera att uppmärksamheten kring crowdfundingen bidrog till ökat intresse för att utnyttja bolagets tjänster för pensionsflytt. 

Men under fredagen stängdes alltså investeringsrundan. 

Även på Pepins har man varit mycket nöjd med utfallet av investeringen. Så här formulerade sig Marcus Bonsib, ansvarig för emissionen på Pepins, i ett pressmeddelande från den 29 april: 

– Jag är väldigt stolt över utgången av emissionen som har tagit Pepins till en ny nivå. Det känns bra att så många av våra medlemmar har investerat sida vid sida och på samma villkor som institutionella investerare som East Capital, Investment AB Spiltan, Lannebo och nyckelpersoner. Det är något unikt och visar än en gång styrkan i Pepins-modellen.

Pensiono påbörjar nu arbetet med att sätta samman en ny styrelse efter nyemissionen, och fortsätter processen för att kunna få koncession för Svenska Fribrevsbolaget. 

14 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048