Greater Than får WWF-utmärkelse för klimatvänlig bilförsäkring

• Liselott Johansson, VD för Greater Than

Insurtech-bolaget Greater Than meddelade i dag att man fått utmärkelsen Climate Solver-bolag 2017. Climate Solver är en utvecklingsportal utvecklad av Världsnaturfonden, WWF, som bland annat lyfter fram innovationer som kan minska koldioxidutsläpp. 

Greater Than prisas för tekniken bakom vad som beskrivs som världens första digitala bilförsäkring som belönar de som kör mindre, miljövänligare och säkrare. 

– Jag är extremt stolt och glad över att vi får den här utmärkelsen av Världsnaturfonden. Med hjälp av vår spjutspetsinnovation vill vi förändra försäkringssystemet till att bli rättvisare och miljövänligare, säger Liselott Johansson, VD för Greater Than, i ett pressmeddelande:

Tidigare i år lanserade Greater Than en ny typ av bilförsäkring tillsammans med Moderna Försäkringar. Försäkringen är tänkt att belöna bilister att köra mindre, miljövänligare och säkrare.

Tre ytterligare bolag i Sverige har fått utmärkelsen Climate Solver-bolag: 

Swedish Algae Factory – ett företag som arbetar med material utvunnet från alger som ökar effektiviteten på solceller med mer än 4 procent, genom deras naturliga förmåga att fånga in ljus.

Formconsult som packar betong så att ytan blir jämnare och får bättre hållbarhet vilket sparar energi och koldioxid.

Scandinavian Water Technology som har utvecklat en tvättmaskin med ett filtersystem för att tvätta kläderna rena helt utan kemikalier.

16 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048