Europeiska ERV: Nu reser vi mer till Norge, Grekland och Spanien

Svenskarna reser mer till Grekland, Spanien och Norge. Däremot undviker man resmål som känns mindre säkra och politiskt kontroversiella, som Turkiet och i viss mån USA. Det visar Resebarometern som tas fram av Europeiska ERV och tidningen Vagabond.

Förra årets terrorattentat och kuppförsök fick 13 procent av resenärerna att välja bort Turkiet som resmål. Enligt Resebarometern är det i år ännu fler – 18 procent av alla resenärer – som anger att man väljer att avstå från Turkiet. Turkiet hamnar därmed för första gången utanför topp-tio-listan över attraktiva destinationer. 

Ifjol, före president Donald J Trumps tillträde, valde ingen bort USA som semesterland på grund av landets politik. I år säger 3 procent av resenärerna säger att de inte kommer att resa till USA under 2017 på grund av det politiska läget i landet.

Bland länder som är mer attraktiva att resa till märks grannländer som Norge, samt europeiska länder som Grekland och Spanien.

18 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048