SPP gläds åt 10 miljarder kr på ett år till fossilfria fonder

SPP meddelar i dag att man på ett år fått in nära 10 miljarder kronor till sitt Plus-koncept med fonder som investerar i fossilfria tillgångar. 

I Plus-konceptet som lanserades för ett år sedan ingår SPP Tillväxtmarknad Plus, SPP Global Plus och SPP Sverige Plus. Fonderna är indexnära, samtidigt som de integrerar hållbarhetsaspekter och inte investerar i bolag som utvinner eller distribuerar fossila bränslen eller bolag med stora fossilreserver. Fonderna väljer även bort de bolag som har högst fossilt fotavtryck och investerar mer i bolag som har lågt fossilt fotavtryck och högt hållbarhetsbetyg. 

– Fonderna har verkligen fyllt ett gap på marknaden och vi ser ingen avmattning på efterfrågan. Det första året har varit väldigt framgångsrikt för samtliga fonder, men framförallt för SPP Global Plus, som har fortsatt att leverera riktigt bra avkastning även under 2017, säger Åsa Wallenberg, VD för SPP Fonder, i en presskommentar.

En del av fonderna dedikeras dessutom särskilt för bolag som arbetar med lösningar på framtidens klimatutmaningar, exempelvis i vindkraft, vattenkraft, solenergi och bergvärme.

Fonderna finns tillgängliga via bland annat SPP, Avanza, Nordnet och Fondmarknaden.

23 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048