Fi startar Mors dags-upprop för rättvisare pensioner

Gudrun Schyman (foto Elisabeth Ohlson Wallin)

På Mors dag startade Feministiskt initiativ en namninsamling för att kräva ett nytt pensionssystem. Namningsamlingen, som kallas Pensionsuppropet, ska pågå fram till Mors dag nästa år.

Feministiskt initiativ kallar dagens pensionssystem för en ”växande katastrof” och säger sig vilja öka trycket på dem som bär ansvaret för dagens situation.

– Vi behöver höja rösten tillsammans, säger Gudrun Schyman, partiledare för Feministiskt initiativ. Gärna en blomma på Mors dag, men först en rättvis pension. Nu har alla chansen att göra något viktigt för sina mammor och samla in underskrifter för en pension värd namnet.

Namninsamlingen sker via sidan pensionsuppropet.se. Det innehåller konkret krav utan är ”en namninsamling inte bara för dem som stöttar Feministiskt initiativ, utan för alla som tröttnat på nuvarande pensionssystem och som vill se ett nytt. För alla som inte nöjer sig med en skattesänkning på någon hundralapp eller en liten höjning av bostadstillägget. För alla som vill se ett nytt pensionssystem där staten garanterar en rimlig ekonomisk grundtrygghet för alla, inte bara för vissa.”

 

29 maj, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048