Pensiono växte 40 procent 2016 – men förlusten ökade

Under 2016 steg omsättningen för Pensiono med 40 procent. Samtidigt ökade förlusterna något, visar bolagets årsredovisning. 

Pensiono har fått stor uppmärksamhet under våren kring sin nyemission, då man fick in 41,7 miljoner kronor till koncernens moderbolag Pensiono Holding AB. Pengarna ska bland annat gå till att starta det nya försäkringsbolaget Svenska Fribrevsbolaget AB. 

– Det har varit riktigt roligt – inte minst att det är så många personer som är med och satsar pengar. Enligt vad vi har fått fram är det första gången i världen som ett pensionsbolag startas på det här sättet genom crowdfunding, säger Nicklas Hellberg som är en av grundarna till Pensiono och VD för Svenska Fribrevsbolaget.

Dotterbolaget Pensionskontroll.se i Sverige AB – det företag som driver tjänsten pensiono.se – ökade under 2016 omsättningen till 6,3 (4,5) miljoner kronor. Företagets förlust växte till –2,4 (–2,3) miljoner kronor. 

Systerbolaget Pensiono Life AB – det bolag som är på väg att byta namn till Svenska Fribrevsbolaget AB – hade enligt årsredovisningen 0 kronor i omsättning och 2,8 miljoner i kostnader. 

– Det är ingen dramatik i detta, resultatet för bolagen var som vi hade förväntat oss. Vi har ägnat nästan all vår energi åt att bygga upp Fribrevsbolaget. Hade vi haft fokus på att växa hade det sett helt annorlunda ut, säger Nicklas Hellberg till Sak & Liv.

Av årsredovisningen för moderbolaget Pensiono Holding AB framgår att dotterbolaget Pensionskontroll.se i Sverige AB är värderat till 13 miljoner kronor och Pensiono Life till 4 miljoner kronor. 

5 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048