Insurello tog in 2,4 Mkr från DHS Venture Partners

Insurtechbolaget Insurello har tagit in 2,4 miljoner kronor i sin första investeringsrunda. Det är en fond driven av DHS Venture Partners som har lagt in pengar i bolaget. Bakom DHS Venture Partners står bland andra tech-profiler som Bo Mattsson, Lars Lindgren och Eva Redhe.

Affärsidén bakom Insurello är att försäkringstagare på ett enkelt sätt ska kunna söka försäkringsersättning när de har skadat sig. Insurello tar över kommunikation och processer med försäkringsbolagen.

DHS Venture Partners fungerar som ett nätverk avalumner från Handelshögskolan. 

Insurello har på kort tid bevisat att deras tjänst fyller en nödvändig lucka på marknaden. Vi tror att det finns en stor potential i investeringen och teamet har verkligen imponerat på oss, säger Lars Lindgren i en presskommentar.

– Vi är oerhört glada för deras förtroende och för de fantastiska förutsättningar som denna investering skapar för Insurello. Dessa pengar ska investeras i att vidareutveckla vår plattform och för att etablera oss ordentligt på den svenska marknaden. Vi vill hitta nya smarta lösningar och processer för att göra det lättare för privatpersoner att få ut ersättning från sina försäkringar när de skadat sig, säger Marcus Janback, VD och medgrundare av Insurello, i sin presskommentar.

7 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048

Här är Konsumentverkets kritik mot försäkringsförmedlare och bolag

18 timmar Läs mer
Nu har Swedbank Försäkring över 200 Mdr kr i förvaltat kapital
1 dag Läs mer
PRENUMERERA GRATIS!
FÅ NYHETERNA DIREKT I INKORGEN
Pensionsmyndigheten handlar upp marknadsundersökningar
18 timmar Läs mer

8,5 % avkastning första halvåret i Alectas förmånsbestämda portfölj

1 dag Läs mer
Länsförsäkringar varnar för sadelliga på stöldturné
18 timmar Läs mer
"Eh, så att försäkra min sons EU-moppe kostar mer än att försäkra min bil och mitt hus????????????? Jag är i fel bransch."
Johan Ingerö, policyansvarig i Kristdemokraternas partiledarstab, på Twitter. Efter visst letande hittade han en försäkring som var billigare än villaförsäkringen men inte billigare än bilförsäkringen.
Handelsbanken Livs förvaltade kapital steg till rekordnivån 163 Mdr
23 timmar Läs mer
Karlstad missade pensionskostnad — får skattetillägg på 0,7 Mkr
1 dag Läs mer
HDI Global Specialty ny försäkringsgivare för Brims fullgörandeförsäkring
1 dag Läs mer
If: Folk gör fel när de insjuknar utomlands
1 dag Läs mer
7,4 % avkastning första halvåret för SEB:s tjänstepensionskunder
2 dagar Läs mer
Nu är 145 fonder klara enligt det nya premiepensionsavtalet
2 dagar Läs mer