SPP i topp inom hållbarhet – bankerna i botten!

SPP ligger i toppen bland svenska pensionsbolag när det gäller hållbarhet. Bankernas pensionsbolag hamnar däremot i botten av listan. Det framgår vid en summering av de sammanställningar av hållbarhet i pensionsbranschen som har gjorts av de största svenska förmedlarbolagen.

Frågor om hållbarhet i placeringarna har fått allt större uppmärksamhet de senaste åren.

Sak & Liv har gjort en sammanställning av de största livbolagen arbete för hållbarhet, och de mätningar som görs av hur hållbart olika pensionsbolag arbetar.

Den övergripande bilden är att SPP ligger i toppen när det gäller hållbarhetsarbetet, tätt följt av KPA och Folksam. Men Skandia och AMF har satsat hårt på hållbarhet de senaste åren, och knappar in på de ledande bolagen.

I botten på listan ligger de bankägda pensionsbolagen, visar Sak & Livs sammanställning.

Rapporten omfattar även en genomgång bolag för bolag om livbolagens hållbarhetsarbete i praktiken – samt en ordlista som förklarar förkortningar och fackuttryck som används i alla hållbarhetsredovisningar.

Du som är abonnent på Sak & Liv Premium kan klicka här för att ta del av hela rapporten!

7 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048