If flyttar Göteborgskontoret till Mölndal

Bild: Hemfosa

I mitten av juni öppnar försäkringsbolaget If ett nytt ”flaggskeppskontor” i Mölndal. Cirka 650 medarbetare följer med flyttlasset från Göteborg.

Det nya kontoret har adressen Flöjelbergsgatan i företagsparken Södra Porten i Mölndal. 

Enligt If ska det nya kontoret framöver vara försäkringsbolagets Flagship Center – ett storskaligt kundcenter och centralnavet för försäkringsbolagets kundfrontsverksamhet.

– Vi ökar nu tempot i utvecklingen av bättre metoder och lösningar för våra kunder, och kontoret i Mölndal blir vår nya experimentverkstad, säger Louise Bråkenhielm, ansvarig för kundservice på If, i ett pressmeddelande.

– I Göteborg jobbar flera hundra If-medarbetare hela dagarna med direkt kundkontakt. Syftet med arbetet är att säkerställa att våra kunder är rätt försäkrade och att vi finns där för dem när olyckan varit framme. If vill vara Sveriges bästa arbetsplats och nu satsar vi och etablerar ett kontor som våra medarbetare kommer känna sig stolta att gå till varje dag.

De nya lokalerna sträcker sig över sex våningsplan som har totalrenoverats inför att If flyttar in. Det nya kontoret kommer förutom kundservice även att hysa bland annat skadereglerare, produktutvecklare utredningsverksamhet, och Ifs trafiksäkerhetsforskning. Hyreskontraktet har skrivits på tio år, enligt hyresvärden Hemfosa. 

13 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048