Storebrand först ut i Norge med skräddarsydd elbilsförsäkring

Från och med augusti kan norska elbilsägare teckna en särskild elbilsförsäkring. Det är Storebrand och Norsk Elbilforening som tillsammans har utvecklat Norges första försäkring skräddarsydd för elbilar. 

– Vi har ett gemensamt syfte att åstadkomma en mer hållbar framtid. Vårt mål är att arbeta för att det ska bli ännu enklare att välja elbil framför fossilbil. Därför har vi velat gå in i det här samarbetet, säger Christina Bu, generalsekreterare i Norsk elbilforening, i ett pressmeddelande.

Norsk Elbilforening organiserar drygt 45 000 elbilister. Den nya elbilsförsäkringen har tagits fram efter en medlemsenkät för att kartlägga vad elbilister önskar att en elbilsförsäkring ska omfatta.  

I dag finns över 115 000 elbilar i Norge. Norska Stortinget har fattat beslut om att att det år 2025 inte längre ska säljas bensin- och dieselbilar i Norge.  

Enligt Storebrand är dagens bilförsäkringar inte relevanta för elbilsförare, med tanke på att en elbil är mer driftsäker än en vanlig bil. Den har färre rörliga delar och behöver mindre underhåll än fossilbilar. Elbilsförare sägs också ha lägre skadeprocent än andra bilister. Unika problem som elbilister kan drabbas av kan handla om assistans när batteriet laddat ur, och att ersätta laddningskablar vid stöld. 

Storebrand påpekar i sin pressinformation att man förra året utsågs till världens mest hållbara finansföretag. 

26 juni, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048