Trygg-Hansa namnger livbojar efter personer som räddat liv

Trygg-Hansas har beslutat att namnge ett antal av sina livbojar runt om i landet efter personer som räddat andra från att drunkna.

Livbojen är sedan lång tid en inarbetad symbol för Trygg-Hansa.

Sedan drygt 60 år har bolaget delat ut livbojar för att öka säkerheten vid vatten. I dag finns ungefär 80 000 livbojar uppsatta runt om i Sverige.

Livbojarna skänks av Trygg-Hansa. De ägs sedan och förvaltas av de kommuner, båtklubbar och stugföreningar som har beställt dem.

Trygg-Hansa har nu beslutat att namnge livbojar i landet efter personer som med hjälp av livbojarna räddat personer ur vattnet. Därför får sex personer i Ängelholm, Västerås, Helsingborg, Göteborg, Motala och Gislaved livbojar uppkallade efter sig.

– Vi har satt upp livbojar sedan 1954 och genom åren har det blivit över 200 000 stycken. De är en naturlig del av miljön vid våra svenska vatten och man tänker inte alltid på att de finns där förrän de verkligen behövs. Genom att namnge några av bojarna efter hjältar som använt dem för att rädda liv hoppas vi få fler att uppmärksamma bojarnas betydelse och våga agera vid drunkningstillbud, säger Alexandra Gahnström, Trygg-Hansas talesperson för vattensäkerhet, i en presskommentar.

5 juli, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048