Capin Solutions satsar på molnbaserat system för captives

Capin Solutions AB heter ett nystartat bolag som satsar på it-system för captivebolag. Grundarna Tobias Stein och Magnus Frumerie hoppas på att få kunder bland captivebolag över hela Europa.

Tobias Stein och Magnus Frumerie har arbetat länge med systemprojekt och olika former av projektarbete. Efter många år inom konsultbranschen startar de nu ett nytt fristående projekt med Capin Solutions.

– Det är ett projekt som bygger på tankar som vi har utvecklat över en längre period. Nu går vi fort fram och arbetar med en grupp om åtta utvecklare för frontend-delen. Förhoppningen är att vi ska ha en demoprodukt framme under augusti, säger Magnus Frumerie till Sak & Liv.

Capins plattform är tänkt att automatisera informationsflödet mellan försäkringsbolag och captivet och att underlätta hantering av denna information i efterföljande regulatoriska arbete.

Den molnbaserade tjänsten är tänkt att vara ett stöd för processerna för alla som arbetar med risk management kopplat till captivelösningar.

– Vi vill hjälpa captivebolagen att ta kontroll och äga sina egna data!

– I dag är det många som klipper och klistrar information skickat från försäkringsparters till captivet. Det finns inget riktigt bra fungerande systemstöd. Det finns i dag tjänsteleverantörer – captive management-bolag som Aon och Willis – som hjälper till med bokföring och det regulatoriska. Vi vill komplettera med en plattform som erbjuder automatisering av informationsflödena, som strukturerar informationen och ökar produktiviteten.

Kan du säga hur många licenser ni hoppas att kunna sälja?

– Det finns många captives – runt 7 000 i hela världen – och vi hoppas att alla captivebolag ska vara intresserade.

Vad talar för att projektet ska bli en framgång?

– Jag och det nätverk jag arbetat med har lång erfarenhet från olika områden av systemutveckling, gedigen erfarenhet från hantering av regulatoriska krav samt en relevant insyn i captivebolagens vardag. Vad vi ser med vår bakgrund är att dagens teknik kan komma att revolutionera administrationen på en rad olika områden – det hoppas vi kunna visa för captivebranschen med det här projektet, säger Magnus Frumerie. 

18 augusti, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048