Smart Flex – Moderna lanserar ytterligare en digital bilförsäkring

Moderna meddelar i dag att man lanserar ytterligare en digital bilförsäkring – Smart Flex. Försäkringen lanseras i samarbete med techbolaget Greater Than, som också har varit med och tagit fram Modernas första digitala bilförsäkring Enerfy. 

Smart Flex riktar sig främst till bilförare som kör riktigt bra och säkert, eller som kör mindre än genomsnittet.

Försäkringen består av en fast premie – som skyddar bilen när den är parkerad, och en rörlig del – som baseras på körstil och körsträcka. Traditionella faktorer, som ålder och hur länge man har haft körkort, har ingen betydelse för försäkringskostnaden.

Med hjälp av en app mäter användaren sin körstil. Appen ger även feedback om hur det går att köra ännu säkrare. På så vis är det möjligt att sänka sin försäkringskostnad ännu mer.

−Med Moderna Smart Flex vill vi ge ansvarsfulla bilister, eller de som kör mindre än genomsnittet, en mer rättvis, positiv och smidigare upplevelse av försäkringar, enligt devisen ”smarta försäkringar märker när du gör bra saker”. Samtidigt tror vi att Smart Flex, som uppmuntrar till lite bättre och lite mindre bilkörning, har en viktig hållbarhetsfunktion då den gynnar både trafiksäkerheten och miljön, säger Leif Eliasson, VD för Moderna, i en presskommentar.

Mer information om Smart Flex hittar du om du klickar här.  

22 augusti, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048