Storebrand/SPP köpte handelsfastigheter för 1,6 miljarder kronor

Storebrand/SPP har förvärvat elva handelsfastigheter från Nordic Real Estate Partners – NREP. Affären är på totalt 1,6 miljarder kronor, och omfattar 63 500 kvm. 

Fastigheterna är bland annat belägna i Göteborgsområdet, Stockholm och Linköping. 

Fastigheterna rymmer i dag flera Coop-butiker, bland annat en Coop-butik i Hallonbergen nordväst om Stockholm. En fastighet i Arvinge i Täby har Willys, Jysk, Sova och Lager 157 som hyresgäster. Eriksbergs köpcenter på Hisingen i Göteborg har Systembolaget, Coop, Lindex, Sats, Handelsbanken med flera som hyresgäster.

– Vi är mycket nöjda med att vi fick möjligheten att genomföra detta förvärv, då det ligger helt i linje med vår investeringsstrategi. Den mycket välskötta fastighetsportföljen har utvecklingspotential och ett stabilt kassaflöde, säger Marita Loft, VD på Storebrand Fastigheter, i en presskommentar.

22 augusti, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048