Niclas Fredrikson ny VD för Solidar Pension efter Mikael Claesson

Solidar meddelar i dag att man rekryterar Niclas Fredrikson som ny VD för dotterbolaget Solidar Pension AB. Han efterträder Mikael Claesson som är registrerad som hittills varit VD för bolaget. 

Niclas Fredrikson kommer närmast från Nordea Liv & Pension där han var chef för försäljning och tidigare chef för affärsutveckling.Han tillträdde som VD för Solidar Pension AB den 14 augusti 2017. Enligt Solidar sker rekryteringen som ett led i Solidars specialisering på långsiktigt sparande och utveckling av verksamheten med fokus på det personliga kundmötet och digitalt anpassade erbjudanden.

– Pensionsfrågorna är så oerhört viktiga för människor, men vi i branschen har krånglat till det. Språket och processerna måste bli enklare och jag ser fram emot att verka för att kunden ska uppfatta oss som tydliga och personliga, säger Niclas Fredrikson i en presskommentar.

– Jag valde att gå till Solidar eftersom jag brinner för pensions- och trygghetsfrågor. Jag ser fram emot att få driva utvecklingen av verksamheten. Solidar har en långsiktig och engagerad ägare och verksamheten karaktäriseras av en stark vilja till utveckling där mina förutsättningar att möta kunderna utifrån deras behov är goda. Jag är övertygad om att vi tillsammans kan utmana branschens komplexitet och skapa ett stort mervärde för våra kunder, säger Niclas Fredrikson.

 

28 augusti, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048