Gallagher köper Nordic – Skandinavien ses som ett kärnområde

Den internationella mäklarjätten Arthur J Gallagher har avtalat om att förvärva sakförsäkringsförmedlaren Nordic Försäkring & Riskhantering AB med huvudkontor i Göteborg.

Enligt Gallagher utgör Skandinavien ett kärnområde för Gallaghers strategiska utveckling.

Under förra året förvärvades byggförsäkringsspecialisten Brim i Stockholm, tidigare har man köpt norska marin- och energiförsäkringsmäklaren Bergvall Marine AS.

Nordic grundades 1991 och breddar nu, enligt Gallagher, det befintliga utbudet av specialistprodukter i Skandinavien samtidigt som fler expert- och kompetensområden tillkommer, som life science och traditionell svensk tillverkningsindustri. Nordic arbetar också mycket med intressegrupper och arbetar med branschorganisationer, yrkesgrupper samt industrisektorer för att skapa skräddarsydda lösningar åt sina medlemmar och kunder.

Nyligen förvärvade Nordic Göteborgs Försäkringsmäklare Per Dahlkvist AB, som är specialiserad på försäkringslösningar inom entreprenad, professionsansvar och yrkestrafik.

Anders Mjaaland är ansvarig för Arthur J. Gallaghers verksamhet i Skandinavien. Han säger i en presskommentar:

– Det är fantastiskt att få hälsa Nordics team välkomna till Gallagher – ett team som våra medarbetare inom Brim redan känner till väl genom sitt goda rykte yrkesskicklighet och expertkunnande på den svenska marknaden. Uppbackade av Gallaghers globala styrka, utgör våra sammantagna verksamheter i Sverige ett lockande förslag för de kunder som söker en förstklassig försäkringsförmedlare med uppgift att ta fram skräddarsydda program för försäkringslösningar och risk management. Vi ser fram emot att få arbeta ihop med Jonas, Andreas och teamet, för att tillsammans utveckla affärsverksamheten i Skandinavien.

Arthur J. Gallagher & Co är ett internationellt försäkringsföretag med huvudkontor i Itasca i Illinois, som tillhandahåller tjänster inom försäkringsförmedling och risk management och bedriver verksamhet i 34 länder och har kundservice i mer än 150 länder över hela världen genom ett nätverk av mäklare och konsulter.

 

6 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048