Folksam köper gröna obligationer för 350 miljoner USD

Folksam meddelade i dag att bolag i gruppen förvärvat gröna obligationer till ett värde av 350 miljoner USD, motsvarande knappt 3 miljarder kronor. Det handlar om obligationer utgivna av Världsbankens organ för privat sektor, IFC.

Därigenom har Folksam nått ett etappmål på 12 miljarder kronor i gröna obligationer. Ett nytt mål har satts upp på 25 miljarder kronor.

– Jag är mycket glad över vårt nära samarbete med Världsbankens olika organ. För våra kunder innebär det här omfattande engagemanget i gröna obligationer trygg avkastning, samtidigt som deras pengar bidrar till miljö- och klimatsmarta projekt, säger Jens Henriksson, VD och koncernchef i Folksamgruppen, i en presskommentar.

IFC – The International Finance Corporation – är ett av Världsbankens fem organ. IFC ger lån till projekt i tillväxt- och utvecklingsländer för att främja deras utveckling och uppbyggnad. Det kan handla om allt från vattenkraftprojekt i länder som Costa Rica och Chile till solkraftprojekt i Indien.

Investeringen fördelar sig så här i Folksamgruppen: Folksam Liv 159 miljoner USD, Folksam Sak 46 miljoner USD och KPA Pension 145 miljoner USD.

13 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048