”Den svenska försäkringsmarknaden är inte gynnsam för Insurtech”

Utvecklingsklimatet i Sverige för ny teknik speciellt framtagen för försäkringsbranschen är inte särskilt gynnsamt jämfört med andra marknader. Det skriver Cap Gemini i en kommentar till Cap Geminis rapport World Insurance Report som publicerades i veckan.   

– Den svenska försäkringsmarknaden är extremt mogen och domineras av ett fåtal företag, både inom liv- och sakförsäkringar, något som gör det svårt för nya aktörer att slå sig in på marknaden. Det finns därför två alternativ om man som svenskt teknikföretag vill lyckas inom försäkringsbranschen. Antingen tittar man globalt från dag ett, alternativt så använder man Sverige som pilotmarknad genom samarbete med etablerade försäkringsbolag. Idag finns det endast ett fåtal svenska företag som satsar inom InsurTech, vilket innebär att vi får blicka mot länder som USA och Tyskland när vi ska inspirera våra svenska kunder i branschen, säger Kevin Jiang som är expert på försäkringsbranschen på Capgemini, i en kommentar. 

Cap Gemini lyfter fram att Moderna Försäkringar ett av få försäkringsbolag i Sverige som tagit steget och säljer individanpassade bilförsäkringar, i samarbete med det svenska teknikbolaget Greater Than.

Här kan du själv ladda ned Cap Geminis World Insurance Report

18 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048