Folksam tappar handbollens licensförsäkring till Gjensidige

Svenska Handbollförbundet har efter upphandling valt Gjensidige som ny försäkringsgivare för förbundets licensförsäkring – den olycksfallsförsäkring som skyddar de aktiva i förbundets föreningar. Tidigare har Folksam under många år varit försäkringsgivare för Handbollförbundet. 

Bytet från Folksam till Gjensidige sker den 1 oktober. I samband med detta ändras även innehållet i försäkringen på så vis att fler spelare kan få förebyggande råd och behandling.

– Vårt mål med Licensförsäkringen är att säkerställa att alla som är aktiva i en förening som ingår i Handbollförbundet är försäkrade när de tränar och spelar match. Om något händer så ska de snabbt få hjälp. Med Gjensidige som ny försäkringsgivare får vi möjlighet att genom försäkringen arbeta proaktivt och skadeförebyggande, säger Christer Thelin, VD på Svenska Handbollsförbundet, i en presskommentar.

Tillsammans har Handbollförbundet och Gjensidige utvecklat försäkringen med en helt ny tjänst, som kallas ”Aktiv vård”. Det är en telefonservice dit man kan ringa vid skada eller symptom och få rådgivning och vård direkt av legitimerade fysioterapeuter.

19 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048