Unga Reumatikers ordförande prisades med Ifs säkershetsnål

Försäkringsbolaget If delade i går ut stipendiet Säkerhetsnålen till Madeleine Beermann, ordförande i riksorganisationen Unga Reumatiker.

– Det är ett stort erkännande att få stipendiet Säkerhetsnålen. Jag är glad att frågan om ungas rättigheter i sjukvården uppmärksammas. På Unga Reumatiker arbetar vi dagligen med att sätta ämnet på den politiska agendan, så att unga vuxna inte hamnar i kläm mellan barn- och vuxenvård, vilket många unga med reumatisk sjukdom tyvärr får erfara idag, säger Madeleine Beermann i en kommentar i pressinformationen från If.

Madeleine Beermann är 22 år och kommer från Jönköping. Organisationen Unga Reumatiker, som arbetar för att förbättra situationen för barn, ungdomar samt unga vuxna med en reumatisk sjukdom. Under Madeleines ledning har Unga Reumatiker valt att lägga mer vikt på möjligheter istället för hinder. Med visionen ”alla unga reumatiker ska känna livsglädje och kunna uppfylla sina drömmar” arbetar hon med påverkansarbete och intressepolitik för ett tillgängligt samhälle för alla, hälso- och sjukvård, utbildning, arbetsliv samt forskning.

– Med ett otroligt starkt engagemang kämpar Madeleine Beermann outtröttligt för att barn och unga med reumatisk sjukdom ska ha samma möjligheter i livet som alla ungdomar. Jag är stolt över att tilldela henne stipendiet Ifs Säkerhetsnål 2017, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i sin presskommentar.

Stipendiet Ifs Säkerhetsnål är på 50 000 kronor och delas ut av försäkringsbolaget If till en ung person som brinner för att stötta och hjälpa andra unga i svåra situationer. 

27 september, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048