AMF och AP6 nya storägare i Anticimex

AMF och Sjätte AP-fonden har gått in som nya storägare i Anticimex. 

Det är riskkapitalbolaget EQT, knutet till Investor, som har sålt ut 19 procent av aktierna i Anticimex till fyra institutionella ägare: AMF, Sjätte AP-fonden, investmentbolaget Volito och norska Cubera. 

Aktieförsäljningen sker på en värderingar av hela Anticimex till 22 miljarder kronor, på skuldfri basis. Det är en rejäl ökning av bolagets värdering sedan 2012 då EQT gick in som ägare, för en värdering på 2,9 miljarder kronor på skuldfri basis. Under perioden har bolaget växt från 2 miljarder kronor till 6 miljarder kronor i omsättning. Bolaget har i dag cirka 4 000 anställda i 17 länder. 

AMF skriver i ett pressmeddelande i dag på morgonen att investeringen är på totalt 1,5 miljarder kronor i Anticimex, i en mix av stam- och preferensaktier.

– Vi är väldigt glada över den här möjligheten att investera i Anticimex. AMF:s starka finansiella ställning, i kombination med den långsiktighet som ligger i vårt uppdrag som tjänstepensionsbolag, gör det möjligt för oss att genomföra den här typen av större investeringar i olistade företag. Det förbättrar vår riskspridning, och stärker våra möjligheter att generera en bra avkastning åt våra sparare även i en lågavkastande miljö, säger Javiera Ragnartz, kapitalförvaltningschef AMF, i sin presskommentar. 

Här kan du läsa en artikel i Dagens Industri som ger en fördjupad bild av affären.

3 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048