If: Var tredje svensk har en uppfinning i byrålådan

Mer än var tredje svensk – 36 procent – har eller har haft en egen innovation i byrålådan. Det visar en undersökning från If. Och inte mindre än var tionde svensk har förverkligat en egen idé.

Ifs undersökning bland 3 650 personer visar att egna uppfinningar är vanligast bland män. 45 procent av männen har någon gång haft en egen innovation. Motsvarande siffra för kvinnor är 26 procent.

Enligt undersökningen är det också vanligast att männen förverkligar sin idé. Nästan var sjätte man har gjort verklighet av sin egen uppfinning.

If utlyste tidigare i år en innovationstävling, Tryggare Vardag. 450 bidrag tävlade med idéer som kan göra vardagen säkrare. Vinnaren blev företaget Third Act med sin idé om en resebott i Facebook Messenger, som hjälper människor med viktiga detaljer inför och under en resa.

– Det är fantastisk att det finns så många påhittiga människor! Alla goda idéer som tas tillvara och förverkligas kan bidra till ett tryggare, smartare och bättre samhälle för alla oss som lever och verkar i det, säger Caroline Uliana, informationschef på If, i en presskommentar.

4 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048