Katrin Westling Palm går från Pensionsmyndigheten till Skatteverket

Regeringen meddelade i dag att Katrin Westling Palm utsetts till ny generaldirektör för Skatteverket. Hon är i dag generaldirektör för Pensionsmyndigheten. 

Katrin Westling Palm har varit chef för Pensionsmyndigheten sedan 2010, då myndigheten bildades. Dessförinnan var hon överdirektör vid Skatteverket där hon även varit ekonomidirektör och planeringschef 1997–2004. Hon är även ledamot i flera rådgivande organ som Rådet för digitalisering, Ekonomistyrningsverkets insynsråd samt ordförande i myndigheternas e-samverkansprogram.

Så här uttalade sig finansminister Magdalena Andersson om utnämningen till ny chef för Skatteverket: 

– Skatteverket är en av statsförvaltningens centrala myndigheter och genom skatteintäkter finansierar vi välfärden. För att myndigheten ska kunna utföra sina uppgifter är det viktigt att verksamheten fortsatt håller hög kvalitet och att det finns ett högt förtroende för Skatteverket. Jag är därför mycket glad över att tillkännage att regeringen i dag utsett Katrin Westling Palm som ny generaldirektör för Skatteverket. Med sin gedigna erfarenhet av att leda och utveckla statliga myndigheter tillsammans med hennes tidigare erfarenhet av Skatteverket är hon mycket lämpad att leda myndigheten. Hon kommer att stärka förtroendet för myndigheten externt och internt, säger finansminister Magdalena Andersson i en kommentar.

 

5 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048