Länsförsäkringar ska förvalta räntefonder i egen regi

Länsförsäkringar meddelar i dag att man beslutat att under våren 2018 ta över förvaltningen av svenska räntefonder i egen regi.

Tidigare har Länsförsäkringar enbart arbetat med externa fondförvaltare men idag ska förvaltningen av räntefonderna ske i egen regi.

Eva Gottfridsdotter-Nilsson, VD för Länsförsäkringar fondförvaltning, säger i en presskommentar att det finns fler fördelar med det:

– Vi har vuxit snabbt och förvaltar nu över 130 miljarder kronor, vilket betyder att Länsförsäkringar fondförvaltning idag är ett av de största fondbolagen i Sverige. Precis som med förvaltningen av svenska aktiefonder är ränteförvaltningen ett område där det är vår övertygelse att vi kan göra detta framgångsrikt med egna anställda förvaltare. Under de senaste åren har också ägarstyrningsarbetet alltmer integrerats i förvaltningen och på det här sättet blir vi tydligare och mer effektiva i vår ägarstyrning.

De fonder som Länsförsäkringar tidigare tagit över förvaltningen i egen regi är Länsförsäkringar Fastighetsfond, Länsförsäkringar Småbolag Sverige och Länsförsäkringar Sverige Aktiv. De Bekväma Fonderna förvaltas sedan starten i egen regi.

11 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048