Två Skandiafonder blir Svanenmärkta – ny hållbarhetsfond vid årsskiftet!

Två av Skandias värdepappersfonder har fått Svanenmärkning – Skandia Cancerfonden och Skandia Världsnaturfonden. Nu aviserar Skandia att man siktar på att lansera en till Svanenmärkt fond vid årsskiftet; Skandia Sverige Hållbar. 

Gemensamt för Skandia Cancerfonden och Skandia Världsnaturfonden är att 2 procent av fondvärdet årligen går till välgörande ändamål. 

– Vi ser en ökad efterfrågan på hållbara fonder och Svanenmärkningen är en välkänd kvalitetsstämpel som fungerat väl i andra branscher. Vi tror att märkningen hjälper fler att enkelt välja hållbart sparande. Med avstamp i Svanens kriterier fortsätter vi att utveckla arbetet med ansvarsfulla investeringar, säger Annelie Enquist, VD för Skandia Fonder, i en presskommengar.

Vid årsskiftet kommer Skandia att lansera ytterligare en hållbarhetsfond – Skandia Sverige Hållbar. Även denna fond kommer att ansöka om Svanenmärkning.

Svanenmärkta fonder syftar till att fondförvaltaren ska använda kapitalet och ägandet för att påverka de företag som fonden investerar i att utvecklas i en mer hållbar riktning. Fonden ska uppfylla 25 obligatoriska krav som rör exkludering, inkludering, transparens och påverkan.

Här är hela listan över Svanen-märkta fonder i Sverige

Alfred Berg Alfred Berg Hållbar Tillväxt Sverige
CB Fonder CB Save Earth Fund
Handelsbanken Handelsbanken Hållbar Energi
SEB SEB Hållbarhetsfond Sverige
Skandia Skandia Cancerfonden
Skandia Skandia Världsnaturfonden
Swedbank Swedbank Robur Ethica Global
Swedbank Swedbank Robur Ethica Global MEGA
Swedbank Swedbank Robur Ethica Sverige
Swedbank Swedbank Robur Ethica Sverige MEGA
Swedbank Swedbank Robur Humanfond
Tundra Tundra Sustainable Frontier Fund
11 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048