AMF Fastigheter tecknade nya hyresavtal på 9 000 kvm

AMF Fastigheter meddelade under måndagen att man under 2017 hyrt ut och omförhandlat totalt 9 000 kvadratmeter till fyra hyresgäster i Marievik i södra Stockholm. Nya hyresgäster är Sortera Group och XLN Audio. UC och HeidelbergCement har utökat sina kontorsareor och förlängt sina kontrakt.

Med de nya avtalen utökar UC sin area med cirka 800 kvadratmeter till 5 700 kvadratmeter och Heidelberg Cement utökar med cirka 400 kvadratmeter till cirka 2 350 kvadratmeter, skriver AMF Fastigheter. UC förlänger sitt kontrakt till 2023 och HeidelbergCement förlänger till 2022. Sortera Groups och XLN Audios respektive kontrakt löper till 2022.

– Vi är jätteglada att både UC och HeidelbergCement väljer att stanna i Marievik. Och inte minst är det fantastiskt att få nytillskott i Sortera Group och XLN Audio. Marievik har stor potential och med en bra blandning av verksamheter finns alla förutsättningar för att området ska fortsätta att utvecklas positivt, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter, i ett pressmeddelande.

AMF Fastigheter äger sex kontorsfastigheter i Marievik med en uthyrbar area på cirka 100 000 kvadratmeter. Marievik ligger i sjöläge i Liljeholmsområdet i södra Stockholm, med gångavstånd till service och spårbunden trafik.

16 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048