Därför drar regeringen tillbaka utnämningen av Thomas Bodström

Regeringen hänvisade till bristande förtroende från andra politiska partier när man under helgen meddelade att man upphäver det tidigare beslutet att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län. Däremot nämnde man inget om hans inblandning i Allra-skandalen. 

”Mot bakgrund av att det från flera andra politiska partier saknas förtroende för Thomas Bodström har regeringen för avsikt att fatta beslut om att upphäva sitt tidigare beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholms län”, heter det i informationen från regeringen.

– Jag önskar Thomas Bodström all lycka till i sitt uppdrag som advokat och författare. Eftersom han har dessa sysselsättningar kommer det inte heller att utgå något avgångsvederlag, säger civilminister Ardalan Shekarabi i regeringens pressmeddelande.

Formellt kommer beslutet att upphäva regeringens tidigare beslut att utse Thomas Bodström till landshövding i Stockholm, att fattas vid torsdagens regeringssammanträde.

Den tillförordnade länsöverdirektören Åsa Ryding kommer att vara vikarierande landshövding under tiden som processen med att hitta en ersättare pågår.

Här kan du läsa hela regeringens pressmeddelande. 

16 oktober, 2017
Gunnar Loxdal
0706946048